top of page
virtuaalihevonen

Virallinen nimi

Kutsumanimi

Rotu

Sukupuoli

Syntynyt

Säkäkorkeus

Väri

Rekisterinumero

JB Fiery

Fifa

suomalainen puoliverinen

ruuna

s. 5.2.2017 Suomessa, 8v.

159cm

ruunikonkimo (sabino)

VH17-031-0111, #PKK1989

osaaminen

Koulutustaso

Painotuslaji

ko. HeA, re. 130cm

esteratsastus

omistajahistoria

Omistaja

Kasvattaja

Ina-Ella Bassi (Marika H.)

Järnby

Pitkäaikainen unelmani oli toteutumassa - ratsutallilla työskentelevä tätini Marika sekä äitini olivat sopineet yhdessä, että etsisivät minulle syntymäpäivälahjaksi hevosen. Minun ei olisi kuulunut tietää asiasta mitään, mutta satuin kuulemaan "vahingossa" oven takaa kantautuneen puhelun. "Semmonen puoliverinen olisi varmaan hyvä, kun tuo Ina tykkää siitä hyppäämisestä niin maan vietävästi", äiti oli sanonut. Olin ollut niin innoissani. Saisin oman hevosen, silkkiharjaisen ja upean puoliverisen, jonka kanssa ylittäisimme esteitä mestarin elkein GP-finaaleissa!

Hevosen sain, estepainotteisen puoliverisen. Mutta silkkiharjasta ja upeista muodoista on Fifa kaukana. Se on rimppakinttu, luonnostaan laiha ja onnettoman ressukan näköinen. Se on myös niin pieni, että ensin luulin sitä ratsuponiksi. Tuntuu väärältä myöntää tämä, mutta hevosen omistaminen oli vähän hauskempaa ponikirjoissa, joita luin pienempänä.

Fiery tarkoittaa tulista ja syttymisherkkää. Sellainen tämä hevonen totta tosiaan on - ja siihen päälle vielä vähän häijy. Se kolistelee hampaitaan ja on aina korvat luimussa vastassa, kun tulen sitä karsinasta hakemaan. Fifa tulistuu, jos minä hermoilen satulassa. Parhaillaan se säikähtelee olemattomia. Mutta silti se on MINUN, ja mä rakastan sitä. Jossain tuolla syvällä sisimmässäni. Syvällä, syvällä. SYVÄLLÄ.

sukutaulu

isä Denzel

suomalainen puoliveriori

rtkm, 159cm

emä Broomvek Fancy

suomalainen puoliveritamma

rn sabino, 173cm

ii. Dormiz

ee. Fancy Fifi

ei. Riverrock

ie. Tihqie

iii. Sleepy Medicine

iie. Ghostly

eee. Doodel

eei. Sephiroth

iei. Tezler

iee. Strawberry Dream

eii. Royal Rocker

eie. Anthabus

bottom of page